Categories: BlogGenel

Sultanlar Dolu Dizgin

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda çok iyi bir performans sergileyen ve çeyrek finale yükselerek kadın voleybol tarihimizdeki en iyi Olimpiyat başarısını elde eden Filenin Sultanları, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’da ortaklaşa düzenlenen 32. CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda yoluna dolu dizgin ilerliyor.

D Grubu’nda yer alan ve ilk maçında ev sahibi ülkelerden olan Romanya’yı 3-1 ile geçen Filenin Sultanları, ikinci maçında Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, Ukrayna’yı 25-14, 25-19 ve 26-24’lük setlerle 3-0 geçerek rahat bir galibiyet aldı. D Grubu’ndaki diğer maçta da Hollanda, Finlandiya’yı 25-17, 25-12 ve 25-22 ile geçerek ikinci maçında ikinci galibiyetini aldı.

Filenin Sultanları, gruptaki diğer maçlarında 22 Ağustos’ta İsveç, 23 Ağustos’ta Finlandiya ve 24 Ağustos’ta Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Hedef Final

Turnuvada grubu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar son 16 turuna yükselecek. D Grubu’nu ilk sırada tamamlamayı hedefleyen Filenin Sultanları, grup lideri olması durumunda 29 Ağustos’ta B Grubu’nun dördüncüsüyle, grup ikincisi olması durumunda 28 Ağustos’ta B Grubu’nun üçüncüsüyle, grup üçüncüsü olması durumunda 29 Ağustos’ta B Grubu’nun ikincisiyle ve grup dördüncüsü olması durumunda 28 Ağustos’ta B Grubu’nun lideriyle karşı karşıya gelecek.

Filenin Sultanları’nın bulunduğu D Grubu’nda gruptan çıkan takımlar B Grubu ile çapraz şekilde eşleşecek. B Grubu’nda Polonya, Bulgaristan, Çekya, Almanya, İspanya ve Yunanistan mücadele ediyor. Polonya, B Grubu’nda oynadığı iki maçta Almanya ve Çekya’yı 3-1’lik setlerle geçerek iki galibiyet aldı. B Grubu’nda Bulgaristan ikinci, Çekya üçüncü ve Almanya dördüncü sırada yer alıyor.

32. CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçları 31 Ağustos-1 Eylül, yarı ginal maçları 3 Eylül, final ve üçüncülük karşılaşmaları ise 4 Eylül’de oynanacak. Turnuvanın yarı final, final ve üçüncülük maçları Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanacak.

Hakem Fenalaştı

Filenin Sultanları’nın Ukrayna’yı 3-2 mağlup ettiği maçın ikinci setinde yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. İkinci sette durum 13-13 iken karşılaşmanın başhakemi Ksenija Jurkovic rahatsızlandı. Jurkovic, doktorların müdahalesine rağmen karşılaşmaya devam edemedi.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago