Marsilya Deplasmanda Sonradan Açıldı

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında Marsilya, 8 Ağustos Pazar günü deplasmanda Montpellier’e konuk oldu. İki takım arasındaki bu mücadeleyi 3 – 2’lik skor ile kazanan taraf Marsilya oldu. Konu takım Marsilya’ya 3 puanı ve galibiyeti getiren golleri Cengiz Ünder ve Dimitri Payet (2) atarken; ev sahibi Montpellier’in gollerini ise Luan Peres (kendi kalesine) ve Gaetan Laborde attı. Bu sonuç ile birlikte kendi sahasında oynadığı maçta rakibine yenilen teknik direktör Olivier Dall’Oglio yönetimindeki Montpellier, Ligue 1’e mağlubiyet ile başladı. Öte yandan deplasmanda galibiyet ile ayrılan teknik direktör Jorge Sampaoli önderliğindeki Marsilya ise yeni sezondaki ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Montpellier ve Marsilya Maçının Detayları

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında Stade de la Mosson’da Montpellier ile Marsilya kozlarını paylaştı. Ev sahibi Montpellier, rakibi Marsilya karşısında Dimitry Bertaud, Salomon Junior Sambia, Matheus Soares Thuler, Nicolas Louis Marcel Cozz, Maxime Esteve, Gaetan Laborde, Jordan Ferri, Joris Chotard, Sepe Elye Wahi, Florent Mollet ve Andy Delort 11’i ile maça başladı. Öte yandan konuk takım Marsilya ise rakibi Montpellier karşısında Steve Mandanda, William Alain Andre Gabri, Leonardo Julian Balerdi, Luan Peres, Bernard Kamara, Matteo Guendo, Gerson Silva, Cengiz Ünder, Konrad Fuente, Alssane Gueye ve Dimitri Payet 11’i ile sahaya çıktı. Maçın 30. dakikasında Montpellier, Luan Peres’in kendi kalesine attığı gol ile karşılaşmada 1 – 0 öne geçti. Maçın 34. dakikasında ise Montpellier, Laborde’nin attığı gol ile aradaki farkı 2’ye çıkarttı. İlk yarısı 2 – 0 sona erdi. Maçın 68. dakikasında Marsilya, Cengiz Ünder’in golü ile skoru 2 – 1 yaptı. Maçın 75. dakikasında Marsilya, Dimitri Payet’in attığı gol ile karşılaşmada 2 – 2’lik eşitliği sağladı. Maçın 80. dakikasında ise Marsilya’da bir kez daha sahneye çıkan Dimitri Payet, attığı gol ile birlikte takımını 3 – 2’lik üstünlüğe taşıdı. Mücadelenin kalan dakikalarına başka gol olmayınca Marsilya, deplasmanda konuk olduğu rakibi Montpellier’i 3 – 2 mağlup etti.

Puan Durumu ve Maç Programı

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında oynanan maçta Marsilya, rakibi Montpellier’i 3 – 2 yendi. Bu sonuç ile birlikte haftayı puansız kapatan Montpellier, 17. sıraya yerleşti. Öte yandan haftayı 3 puan ile kapatan Marsilya ise kendisine 3. sırada yer buldu. Gelecek hafta Montpellier, deplasmanda Reims’e konuk olacak. Marsilya ise gelecek hafta kendi evinde Bordeaux’yu konuk edecek.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago