Bordeaux Ligue 1’e Mağlubiyetle Başladı

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında Bordeauc, 8 Ağustos Pazar günü kendi sahasında Clermont’u konuk etti. İki takım arasındaki bu mücadeleyi 2 – 0’lık skor ile kaybeden taraf ev sahibi Bordeaux oldu. Konuk takım Clermont’a galibiyeti ve 3 puanı getiren golleri Mohamed Bayo ve Jodel Dossou kaydetti. Bu sonuç ile birlikte kendi evinde rakibine mağlup olan teknik direktör Vladimir Petkovic yönetimindeki Bordeaux, Ligue 1’deki ilk mağlubiyetini almış olduç Öte yandan deplasmanda rakibini mağlup etmeyi başaran teknik direktör Pascal Gastien önderliğindeki Clermont ise Ligue 1’in yeni sezonuna galibiyet ile başlamış oldu.

Bordeaux ve Clermont Maçının Detayları

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında Stade Matmut Atlantique’de Bordeaux ile Clermont kozlarını paylaştı. Ev sahibi Bordeaux, rakibi Clermont karşısında Benoit Costil, Edson Andre Sitoe, Laurent Koscielny, Loris Benito Souto, Enock Kwateng, Samuel Kalu, Yacine Adli, Issouf Sissokho, Toma Basic, Remi Oudin ve Jimmy Briand 11’i ile maça başladı. Öte yandan konuk takım Clermont rakibi Bordeaux karşısında Arthur Desmas, Cedric Hountondji, Vital Manuel N’Simba, Akim Zededka, Florent Ogier, Jason Berthomier, Ngowet Allevi, Salis Abdul Samed, Jodel Dossou, Johan Gasten ve Mohamed Bayo 11’i ile sahaya çıktı. Mücadelenin ilk yarısı her iki takımında yakalamış olduğu tehlikeli gol pozisyonlarına rağmen golsüz eşitlik ile 0 – 0 sona erdi. Maçın 82. dakikasında konuk takım Clermont, Mohamed Bayo’nun attığı gol ile karşılaşmada 1 – 0 öne geçti. Uzatmaların son anlarında 90+3. dakikada Clermont, Jodel Dossou’nun golü ile karşılaşmada durumu 2 – 0 yaptı. Mücadelede başka gol olmayınca Bordeaux, kendi sahasında rakibi Clermont’a 2 – 0 mağlup oldu.

Bordeaux ve Fransa Ligue 1’le alakalı tüm haberlerlere spor90.net aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Puan Durumu ve Maç Fikstürü

Fransa Ligue 1’in ilk haftasında oynanan maçta Bordeaux, kendi evinde rakibi Clermont’a 2 – 0 yenildi. Bu sonuç ile birlikte konuk takım Clermont, 3 puan ile Ligue 1’in ilk haftasını zirvede kapatırken; ev sahibi Bordeaux ise puansız bir şekilde 19. sırada kaldı. Öte yandan Bordeaux, gelecek hafta deplasmanda Marsilya’ya konuk olacak. Clermont ise gelecek hafta kendi sahasında Troyes’i konuk edecek.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago