Categories: BlogGalatasarayGenel

Galatasaray’a Dev Golcü

Yeni bir yapılanmayla ve genç bir kadroyla başladığı 2021/2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde rüzgar estiren Galatasaray, Süper Lig’de ise oldukça zorlu bir dönemden geçiyor.

Bu sezon golcü oyuncularından düzenli bir performans alamayan Sarı Kırmızılılarda bu durum Ocak ayında yeni bir golcü ismin takıma dahil edilmesi ihtimalini arttırırken, basında yer alan son iddialar Galatasaray’ın Nantes forması giyen Kalifa Coulibaly ile ilgilendiği yönünde.

Aslan Galatasaray Gole Gidemiyor

Süper Lig’in 14’üncü haftasında konuk olduğu Yeni Malatyaspor karşısında sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Galatasaray’da gol yollarındaki kötü performans dikkat çekiyor. Süper Lig’de bu sezon oynadığı 14 maçta sadece 19 gol atabilen Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu dışında düzenli bir skor katkısı yapabilen bir isim bulunmazken bu durum teknik ekibi ve Sarı Kırmızılı taraftarları endişelendiriyor.

Kadrosunda Mbaye Diagne, Mustafa Muhammed ve Halil Dervişoğlu gibi üç ismi barındıran Galatasaray, bu üç isimden Süper Lig’de 6 gol katkısı alabilirken, Avrupa Ligi’nde katkı dahi alamadı. Geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Mustafa Muhammed’in bonservisini almaya hazırlansa da hem bu oyuncuya hem de geçen sezon kiralık olarak gönderdiği Mbaye Diagne’ye ara transfer döneminde gelebilecek teklifleri değerlendirme kararı alan Galatasaray, takıma nicelik ve nitelik katabilecek bir golcünün arayışına düştü.

Ocak ayında hızlı bir transfer dönemi geçirmesi beklenen Sarı Kırmızılıların adı pek çok golcü isimle anılmakla birlikte basında yer alan son iddialar, Kalifa Coulibaly’nin gündeme geldiği yönünde. Fransız temsilcisi Nantes ile sözleşmesi bu sezonun sonunda bitecek olan Malili oyuncunun temsilcisiyle temasa geçtiği iddia edilen Galatasaray’ın cüzi bir bedelle oyuncuyu kadrosuna katmak istediği ifade ediliyor.

Galatasaray 1.97’lik Devi İstiyor

Bu sezon golcülerinden istediği verimi alamadığı için devre arasında bir ekleme yapmasına olası gözle bakılan Galatasaray’ın gündemine son gelen ismin Nantes’in Malili oyuncusu Kalifa Coulibaly olduğu iddia ediliyor.

2017/2018 sezonundan bu yana Fransız temsilcisinin formasını giyen ve bu sezonun sonunda sözleşmesi bitecek olan 30 yaşındaki oyuncuyu devre arasında kadrosuna katarak gol problemini aşmayı planlayan Galatasaray, bu bağlamda oyuncuya teklif yapmak için de kolları sıvamış durumda. Ülkesinde futbola başlayan ve PSG’nin altyapısına transfer olan Coulibaly, sonrasında Belçika temsilcisi RSC Charleroi ve Gent’in formasını terletti.

2017/2018 sezonunda Gent’ten Nantes’a 4 milyon 500 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olan 1.97 m boyundaki kule golcü, kariyeri boyunca 214 resmi maça çıktı ve bu maçlarda 54 gol 17 asist üretmeyi başardı.

2013 senesinden bu yana ülkesinin Milli Takım formasını da giyen Kalifa Coulibaly, 26 maça çıktığı Mali formasıyla 5 gol atmayı başardı. Transfermarkt’a göre 2 milyon Euro piyasa değeri bulunan Coulibaly, bu sezon takımıyla çıktığı 9 Ligue 1 maçında 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago