SİVASSPOR – HATAYSPOR MAÇI TAKIMLAR İÇİN ÖNEMLİ

Süper lig de 14. Haftada 28 Kasım Pazar günü Sivasspor kendi sahasında Hatayspor ile karşı karşıya gelecekler.

Bu sezona genç teknik adam Ömer Erdoğan ile mükemmel bir başlangıç ile başlayan Hatayspor süper ligde geride kalan 13 hafta sonunda lider bordo mavili ekip Trabzonspor ‘un en yakın takipçisi. 13. Hafta sonunda süper lig de 26 puana sahip olan Hatayspor 2. Sırada lider Trabzonspor takibini sürdürüyorlar.

Ev sahibi ekip Sivasspor ise 13 puan ile süper lig de 15. Sırada yer alıyorlar.

SİVASSPOR’UN KÖTÜ GİDİŞİ DEVAM EDİYOR

Sivasspor bu sezon süper lig de istikrar yakalayamayan takımlardan oldular. Geride kalan 13 haftalık bölümde en çok 7 kere beraberlik alan takım olurken sadece 2 karşılaşmadan 3 puan ala bildiler.

Kadroda Sefa Yılmaz, Koray Altınay ve A. Appindangoye’ nin sakatlıkları devam ederken Uğur Çiftçi ve M. Yatabaré kart cezalarını tamamlayan oyuncular zorlu Hatayspor karşısında forma giye bilecekler.

HATAYSPOR KAYBETMEK İSTEMEZ

Bu sezona damga vuran takımlardan birisi olan genç teknik adam Ömer Erdoğan ‘lı Hatayspor zirve takibini sürdürmek isteyeceklerdir.

Zirve takibinde olan Hatayspor kadrosunda sakat oyuncusu olarak Onur Ergün bulunurken oyuncunun son durumu belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Bu sezon süper lig de 3 yenilgi alan Hatayspor ‘da hedef istikrar yakalayamayan Sivasspor karşısında 3 puan alarak zirveden uzaklaşmak istemeyecektir.

İKİ TAKIM ARASIN’DAKİ ÖNEMLİ VERİLER

Sivasspor, Hatayspor ile oynadığı iki Süper Lig maçında galibiyet alamadılar. 2 beraberlik.

Sivasspor’a konuk olduğu beş lig maçının sadece birini kaybeden Hatayspor (1Galibiyet ve 3Beraberlik ), tek mağlubiyetini Ocak 2002’de 1. Lig’de aldı (0 – 1).

Bu sezon Süper Lig’de en fazla beraberlik alan takım olan Sivasspor (7), evindeki son üç maçından birer puanla ayrıldı.

Süper Lig’de çıktığı son altı maçın sadece birini kaybeden Hatayspor(4Galibiyetve 1Beraberlik ), tek mağlubiyetini gol atamadığı tek karşılaşmada deplasmanda aldıkları Adana Demirspor mücadelesi 1 – 0.

Süper Lig’de altı maçtır kazanamayan Sivasspor (4Beraberlik ve 2Mağlubiyet ), daha uzun bir galibiyet hasretini en son Ekim ve Aralık 2020 arasındaki yedi karşılaşmada yaşadı.

Süper Lig’in 2021 – 22 sezonunda en fazla net gol pozisyonu yakalayan takım Hatayspor (36), rakiplerine en az net pozisyon veren ekip ise ev sahibi Sivasspor (15).

Sivasspor’un Süper Lig’de attığı son üç golün ikisinde pay sahibi olan MaxGradel (1 gol ve 1 asist), geçen sezon Hatayspor’a rakip olduğu iki karşılaşmada da tabelayı değiştirdi (1 gol ve 1 asist).

Hatayspor’ da RubenRibeiroSüper Lig’de görev yaptığı son maçta iki gole doğrudan katkı sağladı.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago