LE CLASSİQUE’DE ZAFER PSG’NİN

Fransa 1. ligi olan Ligue 1’de 24. hafta mücadelesinde Olympique Marsilya kendi evinde Paris Saint Germain ile oynadı. Le Classique olarak adlandırılan mücadelede 3 puanı alan ekip Başkent temsilcisi Paris Saint Germain oldu.

Ligde aldığı sürpriz puan kayıpları ile beraber son birkaç sezondur alışılmış olan durumun aksine PSG liderlik koltuğunda bulunmuyor. Sezon sonunun yaklaşması ile beraber şampiyonluk hedefine ulaşabilmek adına yarıştan kopmak istemeyen Paris Saint Germain, ligin güçlü ekibi Olympique Marsilya’yı deplasmanda mağlup etti.

GOLLERİN GELİŞİMİ

Maça hızlı başlayan Paris Saint Germain, dakikalar 9’u gösterirken yakaladığı kontra atakta en ilerde ceza sahasına girmek üzere olan Mbappe’yi topla buluşturdu. Rakibini ekarte eden Mbappe, kaleci Mandanda’yı avladı. Paris Saint Germain erken sayılabilecek bir dakikada 1-0 öne geçti.

Bu kez sağ kanattan gelişen Paris Saint Germain hücumunda ceza alanında top bekleyen Icardi, 24. dakikada attığı kafa golü ile takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Maçta başka gol olmazken, Olympique Marsilya ekibinde Dimitri Payet, 90. dakikada Marco Verratti’ye yaptığı hareket sonucunda direkt kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Olympique Marsilya ile Paris Saint Germain arasında oynanmış olup 24. haftanın son mücadelesi olan ve 2-0 Paris Saint Germain üstünlüğü ile sonuçlanan bu maçın ardından Olympique Marsilya 33 puanda kalırken 9. sıradaki yeri değişmedi. Öte yandan Paris Saint Germain deplasmanda aldığı 3 puan ile puanını 51’e çıkararak ligde 3. sırada yer aldı.

25. HAFTA RAKİPLERİ

Ligue 1’in 25. hafta mücadelesinde Paris Saint Germain kendi evinde Nice ekibini ağırlayacak. Olympique Marsilya ise deplasmanda Bordeaux ile karşı karşıya gelecek.

Olympique Marsilya 0:2 PSG

Stat: Orange Velodrome

Olympique Marsilya: Mandanda, Nagatomo, Ćaleta-Car, Álvaro, Sakai, Gueye, Kamara, Rongier, Payet, Germain, Thauvin

Paris Saint Germain: Rico, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Idrissa Gana Gueye, Leandro Daniel Parades, Marco Veratti, Angel Di Maria, Muaro Emanuel Icardi, Kylian Mbappe

Sarı Kartlar: 45+2’ Leandro Daniel Parades, 53’ Muaro Emanuel Icardi (Paris Saint Germain), 49’ Pape Alassane Gueye (Olympique Marsilya)

Kırmızı Kart: 90’ Dimitri Payet

Goller: 9’ Kylian Mbappe, 24’ Muaro Emanuel Icardi

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago