EURO 2020 ÇEKYA İSKOÇYA’YI 2-0 YENDİ

EURO 2020’de D grubunda mücadele eden İskoçya ve Çekya 14 Haziran saat 16:00’da Hampden Park’ta karşı karşıya geldi. İskoçya’nın başkenti Glasgow’da yapılan maçta Çek Cumhuriyeti rakibini 2-0 mağlup etti.

Patrick Schick 2 gol attı

Geçen yıl pandemi yüzünden ertelenen Avrupa Şampiyonası EURO 2020 bu yıl 11 Haziran tarihinde İtalya – Türkiye maçı ile resmen başlamış oldu. Takımların grup maçlarında kıyasıya rekabete girdiği şampiyona 11 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

D grubu üyeleri Çekya ile İskoçya, Glasgow Hampden Park’ta mücadele etti. Türkiye’de TRT ekranlarından takip edilebilen maçta Çekya 42 ve 52. dakikalarda Patrik Schick’in attığı gollerle 2-0 öne geçti.

Maçtan aldığı galibiyet ile grupta en öne geçen Çekya 18 Haziran Cuma günü ikinci maçına Hırvatistan ile çıkacak. Maç Türkiye saati ile 19:00’da yine Hampden Park’ta gerçekleşecek.

Maçtan puansız ayrılan İskoçya ise İngiltere ile aynı gün saat 22:00’de karşı karşıya gelecek. Maç İngiltere’nin başkenti Londra’daki Webmley Stadyumu’nda gerçekleşecek.

D grubunda puan durumu

Euro 2020 D grubu üyeleri ise şöyle: Çekya, İngiltere, İskoçya ve Hırvatistan.

D grubunun ilk maçı İngiltere ve Hırvatistan arasında gerçekleşti. İkili 13 Haziran Pazar günü Wembley Standı’nda maça çıktı. Maçın 57. dakikasında Kalvin Phillips’in attığı pası Raheem Sterling gole çevirdi. Bu sayı ile 3 puan kazanan İngiltere mutlak galibiyeti hedefliyor. EURO 2020’de D Grubu için önemli anlar ve maçlar devam ediyor.

Çek Cumhuriyeti’nin İskoçya ile girdiği mücadelede maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ve soyunma odasına üstünlük ile döndü. Maçın 52. dakikasında atılan ikinci gol ile maç devam etti. Bu golleri ise Alman temsilcisi Bayer Leverkusen’de forma giyen Patrik Schick attı. Maçın devamında duran top organizasyonları ve ceza sahasına gönderilen yüksek toplarla gol atmayı hedefleyen İskoçya hedefini tutturamadı.

Böylece D grubu ilk maçlarının ardından Çekya liderlik koltuğuna oturdu. İngiltere’nin de 3 puanı olmasına rağmen averajla Çekya öne geçerken ikinci sırayı İngiltere aldı. İngiltere’ye 1-0 mağlup olan Hırvatistan 3 sırada yer alıyor. Sonuncu ise Çekya’ya yenilen İskoçya oldu.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago