Categories: AntalyasporBlog

Antalyaspor 52 Orduspor FK’yı Zorlanmadan Geçti

Türkiye Kupası üçüncü tur maçlarına 1 Kasım 2023 günü devam edildi. Saat 20.30’da başlayan maçta Antalyaspor ile 52 Orduspor FK karşı karşıya geldi. Maça Corendon Airlines Park Antalya Stadı ev sahipliği yaptı. Abdullah Buğra Taşkınsoy’un yönettiği maçın detaylarına yakından bakmaya ne dersiniz?

Nuri Şahin Rotasyon Yapmayı Tercih Etti

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Antalyaspor’u uzun süreden bu yana Nuri Şahin çalıştırıyor. 1988 doğumlu teknik adamın Antalyaspor’daki görevi kısa süre içerisinde sona erebilir. Kırmızı beyazlı takım, 2023 – 2024 sezonuna iyi başlayamadı. Yönetim, kötü sonuçların devam etmesi ve takımın küme düşme hattına ilerlemesi halinde genç teknik adam ile yollarını ayıracak.

Nuri Şahin, takımının içerisinde bulunduğu durumun farkında! Antalyaspor’un Süper Lig’de ciddi bir iddiası bulunmuyor. Takım, ligde kalmak adına çabalıyor. Fakat, Türkiye Kupası, Antalyaspor için bir şans olabilir. Nuri Şahin, her ne kadar bu durumun farkında olsa da yoğun maç programını dikkate alarak takımını bu maça rotasyonlu bir kadro ile çıkardı. Kalede Ataberk, defansta Harun, Ufuk, Bahadır ve Mert, merkez orta sahada Kaluzinski, Milosevic ve Mustafa, ileri üçlüde de Ege, Assombalonga ve Erdoğan vardı.

Antalyaspor’un ilk 11’indeki isimlerin neredeyse tamamı Süper Lig maçlarına yedekler arasında başlıyordu. Fakat, yine de kadro kalitesinin kötü olduğunu söyleyemeyiz. Bu durum, Antalyaspor’u maçın favorisi haline getiriyordu.

Ev Sahibi Ekip Üç Golle Turu Geçti

3.Lig Grup1’de mücadele eden 52 Orduspor FK’nın Antalyaspor’a rakip olma ihtimali yoktu. Maçı izlemek adına ekran karşısına geçenler, Antalyaspor’un maçtan farklı bir sonuç ile galip ayrılacağını düşünüyorlardı. Maça daha iyi başlayan taraf Antalyaspor oldu. Kırmızı beyazlı takım, 38’inci dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Britt Assombalonga, takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Antalyaspor, ilk yarıyı da 2-0’lık üstünlük ile tamamladı.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan taraf Antalyaspor oldu. Kırmızı beyazlı takım, 72’inci dakikada ikinci golü buldu. Britt Assombalonga, kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. Kırmızı beyazlı takımın durmaya niyeti yoktu. Dakikalar 79’u gösteriyordu. Oyuna sonradan giren genç oyuncu Emre Uzun’a ceza sahası içerisinde yapılan hareketi gören maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre Uzun penaltıyı gole çevirdi. Antalyaspor, rakibini 3-0 mağlup ederek tur atlayan taraf oldu.

Britt Assombalonga Daha Çok Şans Bulmayı Hak Ediyor

2021 – 2022 sezonu öncesinde Adana Demirspor’a transfer olan 1992 doğumlu oyuncu, bu kulüpte 1.5 sezon boyunca forma giydi. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Watford’da geçirdi. Yeni sezon öncesinde Antalyaspor’a transfer oldu. Deneyimli isim, şu ana kadar Süper Lig’de sekiz maça çıktı. 208 dakika süre aldı. Nuri Şahin, kupa maçının yıldızı olan bu oyuncuya daha çok şans vermeyi düşünüyor.

Spor90Haber

Recent Posts

Recep Uçar Farkı ile Kayserispor

Mondihome Kayserispor, Recep Uçar liderliğindeki başarılı döneme giriş yaptı. Takımı 6 puandan alıp 16 puana…

6 ay ago