Türkiye Deplasmanda Cebelitarık’a Konuk Olacak

2022 Dünya Kupası Elemelreri kapsamında G Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı’mız, hatırlanacağı üzere gruptaki ilk maçında kendi sahasında Hollanda’yı 4 – 2 mağlup etmiş, ikinci maçta da deplasmanda Norveç’i 3 – 0 yenmeyi başarmıştı. Türkiye, üçüncü maçında ise kendi sahasında Letonya’ya karşı 3 – 0 öne geçmiş, fakat maçtan 3 – 3 beraberlik ile ayrılmıştı.

A Milli Futbol Takımı’mız geçtiğimiz günlerde G Grubu dördüncü maç kapsamında kendi sahasında bu kez Karadağ’ı konuk etmişti. Bu maçta da 2 – 0 öne geçen Türkiye, son dakikada yediği gol ile sahadan 2 – 2 berabere ayrılmak zorunda kalmıştı. A Milli Futbol Takımı’mız, G Grubu beşinci maç kapsamında ise deplasmanda Cebelitarık ile kozlarını paylaşacak. Cebelitarık ile tarihinde ilk kez mücadele edecek olan Türkiye ise EURO 2020 maçları baz alınırsa sahaya çıktığı son 4 maçta galibiyet alamadı.

Maçın Detaylar ve Takımların Muhtemel 11’leri

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 5. maçında Türkiye, 4 Eylül Cumartesi günü deplasmanda rakibi Cebelitarık’a konuk olacak. İki takım arasındaki bu mücadele Viktoria Stadyumu’nda saat 21:45’te başlayacak. BU maçı takip etmek izteyenler TRT 1 ekranlarından naklen olarak izleyebilecekler. Bu kritik karşılaşmayı Estonyalı hakemi Kristo Tohver yönetecek.

Bu hakemin yardımcılıklarını ise Sten Klaasen ve Silver Koiv yapacak. Dördüncü hakemin Joonas Jaanovits olduğu bu maçın VAR hakemleri ise Hollandalı Allard Lindhout ve Jeroen Manschot olacak. İki takım arasındaki bu mücadelede ev sahibi Cebelitarık’ın rakibi Türkiye karşısında Coeling, Sergeant, Chipolina, Wiseman, Bosio, Brito, Ronan, Torilla, Annesley, Valarino ve Barr 11’i ile maça başlaması bekleniyor.

Öte yandan A Milli Futbol Takımı’mızın ise rakibi Cebelitarık karşısında Altay, Zeki, Merih, Kaan, Mert Müldür, Okay, Cengiz, Yusuf, Orkun, Kerem ve Enes 11’i ile sahaya çıkması bekleniyor.

Şenol Güneş’ten Açıklamalar

Karadağ maçının ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Şenol Güneş, grupta favorileri yendiklerini ama favori olmayan takımlara karşı ise puan kaybettiklerini söyledi. Pozisyon vermeden gol yemenin kendilerini üzdüklerini söyledi.

Fakat skora bakmadan oyun anlamında iyi olduklarını düşünen teknik direktör Şenol Güneş, sahada oynanan oyunun her zaman skor olarak karşılığının alınamadığı belirtti.

Eleştirileri kabul ettiğini ama saygısızlığa tahammülü olmadığını ifade eden tecrübeli teknik adam, bu takımın herkesin takımı olduğunun altını çizdi. Teknik direktör Şenol Güneş, başta Cebelitarık maçı olmak üzere ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.