
Süper Lig’de En Genç Teknik Direktör 33 Yaşında
Spor Toto Süper Lig’in en genç teknik direktörü bu sezon 33 yaşındaki Francesco Farioli oldu. Alanyaspor’un teknik hocası 10 Nisan 1989 doğumlu. Sezonun en genç teknik direktörü olarak dikkat çeken Francesco Farioli’nin performansı nasıl olacak merak ediliyor.
En genç ismin yanında bu sezon Süper Lig’in en yaşlı teknik direktörü de 68 yaşında Fenerbahçe’nin teknik hocası Jorge Jesus oldu. Bu iki teknik hocanın performansı nasıl olacak neler değişecek bulundukları takımlarda oldukça merak ediliyor.

Süper Lig’de 19 Teknik Hocanın Mücadelesi
- Adana Demirspor
- Alanyaspor
- Ankaragücü
- Antalyaspor
- Beşiktaş
- Fatih Karagümrük
- Fenerbahçe
- Galatasaray
- Gaziantep FK
- Giresunspor
- Hatayspor
- İstanbul Başakşehir
- Kasımpaşa
- Kayserispor
- Konyaspor
- Sivasspor
- Trabzonspor
- Ümraniye
- İstanbulspor
Bu sezon Süper Lig’de 19 takım mücadele edecek. Bu 19 takımın 3’ü TFF 1. Lig’den geldi. Ankaragücü, İstanbulspor ve Ümraniyespor. Bu takımlar bu sezon Süper Lig’de kalıcı olmak istiyorlar.
Geçen sezon aynı teknik ekipleri ve teknik direktörleri ile devam edecek olan takımlar şöyle; Trabzonspor, Adana Demirspor, Alanyaspor, Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor, Fraport TAV Antalyaspor, Gaziantep FK, Giresunspor, Kasımpaşa, Konyaspor, Medipol Başakşehir ile ligin yeni ekipleri MKE Ankaragücü, Ümraniyespor ve İstanbulspor.
Buna ek olarak Galatasaray, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor, VavaCars Fatih Karagümrük ve Kayserispor’da teknik direktör değişikliğine gidildi. Bu takımlar yenilenmiş bir teknik kadro ile tüm yaz hazırlıklarını yaptı kampa girdi ve hazırlık maçları ile de sezona hazırlandılar.
14 yerli teknik direktör bu sezon Süper Lig’de mücadele edecek. 5 teknik hoca yabancı kültürü ve oyun anlayışı ile mücadele edecekler. Fenerbahçe’de Jorge Jesus, beşiktaş’ta Valerian Ismael, Alanyaspor’da Francesco Farioli, Vavacars Fatih Karagümrük’te Andre Pirlo ve Adana Demirspor’da Vincenzo Montella bu sezonun yabancı teknik hocaları oldu.

Süper Lig’de İlk 2 Hafta Programı
5 Ağustos Cuma
İstanbulspor – Trabzonspor 19.15
6 Ağustos Cumartesi
Sivasspor – Gaziantep FK 19.15
Beşiktaş – Kayserispor 21.45
7 Ağustos Pazar
Fatih Karagümrük – Alanyaspor 19.15
Giresunspor – Adana Demirspor 19.15
Antalyaspor – Galatasaray 21.45
8 Ağustos Pazartesi
İstanbul Başakşehir – Kasımpaşa 19.15
Ankaragücü – Konyaspor 21.45
Fenerbahçe – Ümraniyespor 21.45
12 Ağustos Cuma
Trabzonspor – Hatayspor 21.00
13 Ağustos Cumartesi
Kayserispor – İstanbulspor 19.15
Adana Demirspor – Sivasspor 21.45
Galatasaray – Giresunspor 21.45
14 Ağustos Pazar
Ümraniyespor – Antalyaspor 19.15
Gaziantep FK – Ankaragücü 19.15
Alanyaspor – Beşiktaş 21.45
15 Ağustos Pazartesi
Konyaspor – İstanbul Başakşehir 19.15
Kasımpaşa – Fenerbahçe 21.45