SPOR VE YENİ YIL

Tüm insanlığı etkisi altına alan coronavirüs salgını sonrası bir miktar normalliğe dönmemizi ummuş olduğumuz sene 2021 yılına girmiş bulunmaktayız. Yaşadığımız bu salgın yaşamımızı ve spor yılını gölgelemeyi fazlasıyla başardı.

2020 senesinde ertelenen ancak spor müsabakası değil ertelenen ticari ve kültürel etkileşim de oldu diyebiliriz. Uluslararası spor organizasyonlarının bütün boyutlarıyla değerlendirme yapıldığında bir taraftan doğaları gereği on binlerce ferdin seyahat etmesi ve fizyolojik etkileşime girmeleri sebebiyle bu tür organizasyonlar salgın hastalıkla aynı anda alışılagelmiş şekillerde var olamazlar.

Bu nedenle pandemi internasyonal ilişkiler boyutuyla ele katılımı ihtiyaç duyulan bir ebat kazanıyor.

2021 YILINDA BİZİ BEKLEYEN SPOR OLAYLARI

Formula 1, 21 Mart tarihinde başlayacak. 2021 senesinde bir öteki mühim spor organizasyonu ise Women’s FA CUP 22 Mayıs’da Wembley’de yapılacak.Heyecanla beklediğimiz 2021 senesinde İstanbul’da düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi finaline.

29 Mayıs tarihinde gerçekleşecek bu mühim final müsabakası bu senenin mühim spor organizasyonları içinde şimdiden alaka çekiyor diyebiliriz.Ve bir öteki büyük futbol organizasyonu ise Futbol Milli takımımızın da yer alacağı EURO 2020 adıyla yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası olacak.

11 Haziran ve 11 Temmuz tarihleri içinde yapılacak organizasyon da maçların değişik şehirlerde gerçekleşecek olması da bu organizasyonun da entresan yanı olmasının haricinde 24 takımdan biri de ulusal takımımızın olması bizleri şimdiden heyecanlandırıyor.

SPOR VE TEKNOLOJİ BİRLİKTELİĞİ

Teknoloji şirketleri 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı fırsata çevirme telaşında. Bu çalışmaların yansıması ise robotlar olacak! Japon teknoloji şirketleri açısından robot teknolojisini işaret etmek için daha iyi bir fırsat olamazdı! Robotların, insanları koltuklarına yönlendirmek, faaliyet bilgisi vermek, yemek ve öteki eşyaları taşımak için görevlendirileceği bir spor organizasyonu olacak.

Robotlar haricinde Tokyo, olimpiyatlar için etkisinde bırakan bir teknolojik vakaya da imza atacak. Öyle ki olimpiyatlar, dünyada ilk kere yüz tanıma teknolojisinin etken halde kullanıldığı faaliyet olacak. Olimpiyat alanlarına sıkça giriş çıkış icra eden sporcular, görevliler ve basın personelleri üstünde kullanılacak bu yöntemin amacı emniyet ve süratli geçişi sağlamak.

2021’de Tokyo’da gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları teknolojik özellikleriyle dikkat çekse de sürdürülebilirlik anlamında da misal olacak. Olimpiyatlarda dağıtılması planlanan ortalama 5000 madalya, geri dönüştürülen eski telefonlar şeklinde elektronik ürünlerden hazırlandı.