İSTANBUL BAŞAKŞEHİR TÜRKİYE KUPASINA VEDA ETTİ
İstanbul Başakşehir süper lig de üst üste kazanarak kaybetmeden yoluna devam eden takım Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda kendi sahasında Bodrumspor ile karşı karşıya geldiler.
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda Bodrumspor ile normal süresi 1 – 1 beraberlik ile biten karşılaşmada uzatmalarda da gol sesi çıkmayıp eşitlik bozulmayınca karşılaşma penaltılara gitti.
Penaltılar da Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda bir üst tura çıkacak olan takımın belli olacağı penaltı atışlarında konuk ekip Bodrumspor 3 – 1 galip gelerek penaltı atışları sonrasında adını bir üst tura yazdıran takım oldular.
Karşılaşmada ki golleri İstanbul Başakşehir de 24’ dakikada Ahmet Kutucu’ dan gelirken, Bodrumspor ‘un golü ise ilk yarının bitmesine yakın 44’ dakikada Medeni Bingöl den geldi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Y. Ndayishimiye 78’ dakikada sarı kart gören oyuncu 97’ dakikada ise ikinci sarı karttan kırmızlı kart ile oyundan atılarak takımını uzatma dakikalarında 1 kişi eksik olarak oynamasına neden oldu.
EMRE BELÖZOĞLU İLK MAĞLUBİYETİNİ BODRUMSPOR’DAN ALDI
Bu sezon süper lig de genç teknik adam Emre Belözoğlu ile 6 lig karşılaşmasında 5 galibiyet ve 1 de beraberlik ile ayrılan takım süper lig de henüz yenilgi ile tanışmamışlardı.
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda Bodrumspor ‘u konuk eden İstanbul Başakşehir Emre Belözoğlu yönetiminde ilk mağlubiyetlerini de 7. Karşılaşmasında almış oldular.
Karşılaşmaya süper lig de süre bulamayan geç oyuncularına şans vererek başlayan genç teknik adam Emre Belözoğlu ikinci yarının hemen başında oyuna tecrübeli oyuncularını atarak oyunda üstünlük kurmaya çalıştı.
İstanbul Başakşehir ‘in ilk golünü atan 21 yaşındaki Ahmet Kutucu ceza sahası dışında çok düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndermişti.
PENALTI ATIŞLARINDA KAÇAN TUR
İstanbul Başakşehir ‘ de ilk penaltı atışında E. Višća yararlanamadan ayrılırken Bodrumspor‘da Sergen Yatağan penaltıyı kaçırmadı. Başakşehir de ikinci penaltı için D. Aleksić topun başına gelirken penaltı atışından yararlanamadı. Bodrumspor ‘da Süleyman Güneş ise durmu 2 – 0 getirdi. Lucas Lima Başakşehir ‘İn ilk penaltısını gole çevirirken bu kez Bodrumspor ‘da A. Mert Çayir penaltı atışından yararlanamadı. Başakşehir de Epureanu 4. Penaltıyı kaçırınca Bodrumspor ‘ da O. Imeri golü ile 3 – 1 penaltılar da rakibini eleyerek adını bir üst tura yazdırdılar.
Medipol Başakşehir 1 – 3 Bodrumspor
Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Şener Özbayraklı (Dk. 60 Caiçara), Ponck, Ravil Tagir (Dk. 46 Epureanu), Lima, Berkay Özcan, Aleksic, Deniz Türüç (Dk. 60 Visca), Ahmed Kutucu (Dk. 95 Metin Emre Karaal), Emre Kaplan (Dk. 46 Ndayishimiye), Atabey Çiçek (Dk. 82 Okaka)
Bodrumspor: Egemen Gençalp, Ali Eren İyican (Dk. 77 Cenk Şen), Muhammet Aran, Erkan Değişmez (Dk. 84 Sergen Yatağan), Adem Metin Türk (Dk. 77 Süleyman Güneş), Yekta Kurtuluş (Dk. 67 Apti Mert Çayir), Celal Dumanlı, Medeni Bingöl (Dk. 91 İmeri), İsmail Tarım, Halil İbrahim Sevinç, Harun Kavaklıdere (Dk. 67 Oğuzhan Doğan)
Goller: Dk. 24 Ahmed Kutucu (Medipol Başakşehir), Dk. 44 Medeni Bingöl (Bodrumspor)