
GÖZTEPE ÜNAL KARAMAN İLE YOLLARINI AYIRDI
Süper lige kötü bir başlangıç yapan Göztepe, Ünal Karaman ile yollarını ayırdı. Göztepe kulübünün yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Ünal Karaman ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı.
Takımın Başında 1 Yıl Bile Kalamadı
Geçen sezonun ortasında takımın başına gelen tecrübeli teknik adam, oynattığı pozitif futbol ile Göztepe’nin geleceğe umutla bakmasını sağlamıştı. Takımın başında 1 yıl bile kalamayan Ünal Karaman, Sarı kırmızılı ekiple, geçen sezon ocak ayında 2.5 yıllık bir sözleşme imzalamıştı.

2020-21 sezonu 21. Haftasında sarı kırmızılı takımın başına geçen tecrübeli teknik adam, Göztepe’nin başında 24 maçta 7 galibiyet 7 beraberlik ve 10 kez mağlubiyet yaşadı. Karaman yönetiminde takımın en çok eleştirilen yanı, kalesinde kolay gol gören bir takım olmasıydı. 55 yaşındaki teknik adam, Sarı kırmızılı takımın başında, kalesinde 41 gol gördü ve 34 gol ile rakip fileleri sarsmayı başardı. Tecrübeli teknik adamın Göztepe ile maç başı puan ortalaması 1.17 olarak kayıtlara geçti.
Süper ligin ilk haftasında Antalyaspor ile karşılaşan sarı kırmızılı ekip, son dakikalarda Dino Arslanagic’in attığı gol ile son anda 1 puanı kurtarmayı başarmıştı. Tecrübeli teknik adamın Antalyaspor’a karşı oynattığı hücumcu futbol anlayışı taraftarlar tarafından geçerli not almıştı. Ligin ikinci haftasında evinde Yeni Malatyaspor’u konuk eden Sarı kırmızılılar, sahadan mağlup ayrıldı. Sarı kırmızılılar, İlk haftadaki futboldan daha iyi bir futbol sergilemesine rağmen sonuca ulaşamadı. İzmir temsilcisi, maçın genelinde oyun olarak rakibine üstünlük kursa da bir türlü golle tanışamadı.
Ligin üçüncü haftasında zorlu Sivasspor deplasmanına çıkan Ünal Karaman’ın öğrencileri, sahadan beraberlikle ayrıldı. Maçtan sonra en çok eleştirilen konu, 70.dakikada 10 kişi kalan Sivasspor’a son 20 dakikada istenen baskının kurulamaması oldu. 10 kişi kalan Sivasspor’a karşı hücumda üretkenlik gösteremeyen Ünal Karaman’ın öğrencileri, sezona 2 puanla başlamış oldu. Bu maçtan sonra Tecrübeli teknik adam ile toplantı yapan Göztepe yönetimi, yollarını ayırma kararı aldı.
Öncelik Tayfun Korkut

Göztepe yönetimi, yeni teknik direktör adaylarını belirledi. Sarı kırmızılı ekibin yeni adayları, Çağdaş Atan, Emre Belözoğlu ve Tayfun Korkut olduğu söyleniyor. Başkan Mehmet Serpil’in öncelik verdiği isim ise Tayfun Korkut olarak biliniyor. İzmir temsilcisi en yakın zamanda yeni teknik direktörünü açıklayacak.