FUTBOL DÜNYASININ 2020’Sİ

2020 yılı her alanda olduğu gibi spor alanında ve özelde de futbolda oldukça farklı ve alışılmışın dışında geçti. Covid-19’un etkileri çok fazla hissedildi ve bazı spor olayları ertelenmekten bir hal oldu. Futbol dünyasında 2020 yılına damga vuran olaylar şöyle:

7 Ocak’ta Liverpool’un Senegalli golcü oyuncusu Sadio Mane, “Yılın Afrikalı Futbolcusu” ödülüne layık görüldü. 13 Ocak’ta milli futbolcu Merih Demiral, Juventus formasıyla çıktığı bir maçta yaşadığı bir sakatlık nedeniyle 7 ay sahalardan uzak kaldı. 14 Ocak’ta Barcelona’nın başına 61 yaşındaki Quique Setien getirildi.

22 Mart’ta Real Madrid’in eski başkanı Lorenzo Sanz, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi. 27 Mart’ta Ajax’ın genç futbolcusu Abdelhak Nouri, maç sırasında yere yığılarak girmiş olduğu komadan 2 yıl 9 ay sonra çıktı. 1 Nisan’da UEFA 2020’de yapılması planlanan Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ertelendiğini açıkladı.

8 Mayıs’ta IFAB, 2020 yılı sonuna kadar takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkı verilmesine karar verdi. 15 Mayıs’ta Belçika Pro Ligi sezonu tescil edilerek sezonu lider olarak sürdüren Club Brugge şampiyon ilan edildi.

16 Mayıs’ta koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen Alman Bundesliga yeniden başladı. 18 Mayıs’ta İskoçya Premiership sezonu tescil edildi ve birinci sırada bulunan Celtic şampiyon ilan edildi. 28 Mayıs’ta ise askıya alınan İtalya Serie A’nın 20 Haziran’da, İngiltere Premier Lig’in 17 Haziran’da devam etmesi kararı alındı.

Liverpool 30 yıl aradan sonra şampiyon

26 Haziran’da Liverpool, İngiltere Premier Lig’de şampiyon oldu. 30 yıl aradan sonra gelen şampiyonlukla birlikte kulüp, şampiyonluk sayısını 19’a çıkarmış oldu. 26 Temmuz’da Serie A’da Juventus sezonu şampiyon tamamlayarak üst üste dokuzuncu şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

8 Ağustos’ta Juventus’un başına Andrea Pirlo getirildi. 21 Ağustos’ta Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Finalde İnter’i 3-2 yenen İspanyol kulübü çıktığı 6. finali de kazanmış oldu.

Şampiyonlar Ligi Bayern’in

24 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi kupası Bayern Münih’in oldu. Finalde PSG’yi 1-0 mağlup eden Alman ekibi 6. şampiyonluğuna ulaştı. 25 Kasım’da Arjantinli efsane futbolcu Maradona hayata gözlerini yumdu. Maradona’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

10 Aralık’ta eski futbolcu Paolo Rossi 64 yaşında hayatını kaybetti. Son olarak FIFA En iyiler ödülleri verildi. Erkeklerde yılın en iyi oyuncusu ödülü Robert Lewandowski’nin oldu. En iyi teknik direktör ödülüyse Liverpool’a 30 yıl sonra lig şampiyonluğunu getiren Jürgen Klopp’un oldu.

Spor90Haber

Recent Posts

Dünya Kupasına Gidebilecek Miyiz

Türk futbolu için büyük bir heyecanın eşiğindeyiz. 26 Mart 2026 tarihinde oynanacak Türkiye – Romanya…

4 gün ago

Fenerbahçe Havlu Mu Attı

2025-2026 Tredyol Türkiye Süper Ligi'ne bambaşka bir başlangıç yapan, yeni başkanlık döneminde daha çok sahaya…

2 hafta ago

Galatasaray Yeniden Liverpool Karşısında

Galatasaray tarihi Juventus turundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmıştı, son 16 turu için…

2 hafta ago

Beşiktaş Galatasaray Derbisini Bekliyoruz

2025-2026 Trendyol Türkiye Süper Ligi'nde pek çok önemli maç, pek çok kritik viraj ve bir…

3 hafta ago

Victor Osimhen Alman Devinin Radarına Girdi

Galatasaray'ın büyük uğraşlar sonucu Napoli'den transfer ettiği Nijeryalı yıldız forvet Victor Osimhen, alman devi Bayern…

3 hafta ago

Fenerbahçe İki Puan Daha Kaybetti

2025-2026 Trendyol Türkiye Süper Lig sezonuna mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan Fenerbahçe, ligde son iki maçta…

3 hafta ago