
Galatasaray’dan Hakem İsyanı

Galatasaray’ın Ankaragücü karşılaşmasındaki penaltı ve kırmızı kart kararlarına itirazı devam ediyor. Sarı kırmızılı kulüp Mohamed’e gösterilen kart için MHK’ya başvurdu. 8 maçta 8 galibiyet alarak şampiyonluk yolundaki iddiasını koruyan Galatasaray’ın yaşadığı puan kaybı nedeniyle tartışmalar neden ediyor.
Fatih Terim: Tuzağa Düşürüldük
Süper Lig’in 28. haftasında Ankaragücü’nün ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada Galatasaray 2-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, karşılaşmada Arda’ya çalınan penaltı ve golcü futbolcu Mostafa Mohamed’e gösterilen kırmızı karta büyük tepki gösterdi. Fatih Terim “tuzağa düşürüldük” derken Türkiye Kupası’ndan elendikleri maçtan sonra da Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak’a asıl korkusunun maçı yöneten değil VAR’daki hakemler olduğunu söylediği öğrenildi.
Çakır Benzer Bir Pozisyonu Dünya Kupası’nda İptal Etti
Ankaragücü karşılaşmasında Arda Turan’ın vücuduna çarpıp sonrasında ele gelen pozisyon için karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler penaltı kararı aldı. Sonrasında ise Mohamed’in rakip futbolcuya dirsek attığı için direkt kırmızı kartla yun dışında kaldı. Halil Umut Meler’in iki kararına da VAR’dan itiraz gelmedi. VAR hakemi Cüneyt Çakır’ın Dünya Kupası’ndan Arjantin-Nijerya maçında benzer bir pozisyonda Rojo’ya çaldığı penaltıyı iptal etmişti.
Mohamed İçin MHK’ya Başvuruldu
Galatasaray’ın yaptığı resmi açıklamada Mısırlı golcü Mohamed’e gösterilen kartın iptali için MHK’ya başvurulduğu söylendi. Yapılan açıklamada MKE Ankaragücü ve Galatasaray arasında oynan karşılaşmada Mohamed’e gösterilen kırmızı kartın ciddi ve aşikar derecede hatalı olduğu ve bu nedenle MHK’ya başvurdukları bildirildi. Başvuruda emsal olarak ise 2006-07 sezonunda Trabzonspor deplasmanında kırmızı kart gören Beşiktaş kalecisi Rüştü Rençber gösterildi.

Bahsi geçen maçta Rüştü kırmızı kartla oyundan ihraç edilmiş, oyuncu değişikliği hakkı olmayan Beşiktaş’ta ise kaleye Bobo geçmişti. Karşılaşma sonrası Beşiktaş tarafından yapılan itiraz kabul edildi ve Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, Rüştü Reçber’in kırmızı kart cezasını kaldırdı.
Galatasaray Serdar Tatlı’nın İstifasını İstiyor
Trabzonspor ve Fenerbahçe karşılaşmasında son dakikalarda Trabzonspor’un penaltısı vermediği gerekçesiyle eleştirilen Cüneyt Çakır’ın, Galatasaray Ankaragücü maçında VAR hakemi yapılmasının büyük bir hata olduğunu söyleten Galatasaray şimdi de MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın istifasını istiyor.