
FENERBAHÇE TRABZONSPOR’A DUR DEDİ

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor Fenerbahçe’yi konuk etti. Medical Park Stadyumu’nda gerçekleşen karşılaşmada galip olan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı Kanarya, bordo mavili takımı 1–0 yenerek rakibinin 7 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi. Trabzonspor ayrıca bu yenilgi ile ligdeki 6 yenilgisinin 6’sını da İstanbul takımlarına karşı almış oldu. Bu sonuçla birlikte sarı lacivertli takım puanını 54’e yükseltirken Trabzonspor ise 48 puanda kaldı.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe Trabzonspor’a konuk oldu. Maçın kazanan tarafı ise1–0 ile Sarı Kanarya oldu. Deplasmanda aldığı bu galibiyetle kötü gidişatına dur diyen Fenerbahçe, 3 puanı hanesine yazmasını bildi ve puanını 54’e yükseltti. İstanbul temsilcisinin galibiyet golünü 76. dakikada Dimitrios Pelkas kaydetti.
Karşılaşmanın 11. dakikasında sarı lacivertli oyuncu Serdar Aziz, Jose Sosa’dan gelen köşe vuruşunu kafayla kaleye gönderdi ama top direğin üzerinden auta çıktı. 30. dakikada Mame Thiam, Attila Szalai’nin soldan yaptığı ortayı kafa golü yapmaya çalıştı ama bordo mavili kaleci Uğurcan Çakır topu kaleye sokmadı.
45. dakikada Mesut Özil, Osayi Samuel’den aldığı pası rakip kaleye gönderdi fakat Uğurcan Çakır topu engelledi. İlk yarı pozisyon yakalama ve performans anlamında Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile bitti. İkinci yarının 55. dakikasında Sosa’dan tekrardan bir köşe vuruşu geldi. Gökhan Gönül köşe vuruşunu kafayla rakip takımın kalesine gönderdi ama Uğurcan Çakır topu çıkardı.
63. dakikada Sosa, Osayi Samuel’den aldığı pası şut olarak bordo mavili takımın kalesine gönderdi ve top yine Uğurcan Çakır tarafından çıkarıldı. 70. dakikada bu sefer Trabzonspor atağı oldu. Bordo mavili oyuncu Berat Özdemir uzun pas kullandı ve pası alan Anthony Nwakaeme Fenerbahçe kalesine şut çekti. Sarı lacivertli takımın kalecisi Altay Bayındır topu kaleye sokmadı.
76. dakikada ise karşılaşmanın tek golü kaydedildi. Ferdi Kadıoğlu’nun pasını alan Dimitrios Pelkas, ceza alanı dışından çektiği şutu Trabzonspor kalesine göndermeyi başardı ve durumu 1–0 yaptı. 83. dakikada Djaniny, Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas‘ın soldan kullandığı korner atışını kafa golüne çevirmeye çalıştı fakat top direğe çarparak auta çıktı.
Son atak ise 90+5. dakikada Fenerbahçeli Mbwana Samatta’dan geldi fakat bu atak da gol olmadı. Böylece Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması 1-0’lık sonuçla Sarı Kanarya’nın galibiyetiyle bitti.

DİMİTRİOS PELKAS FORMUNDA
Fenerbahçeli on numara oyuncusu Dimitrios Pelkas, son zamanlarda performansıyla adından söz ettiriyor. Profesyonel futbolcu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla 5 gol ve 5 asist yaparak sarı lacivertli takımın en fazla gole katkı sağlayan oyuncusu oldu. Dimitrios Pelkas, attığı 5 golün 4’ünü ve yaptığı 5 asistin 4’ünü deplasman maçlarında kaydetti.
İSTANBUL TAKIMLARI TRABZONSPOR’UN KÂBUSU OLDU
Trabzonspor, Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe’ye karşı aldığı mağlubiyetle birlikte ligdeki yenilgi sayısını 6’ya çıkardı. Fakat bordo mavili takımın sezon boyunca aldığı 6 mağlubiyetin 6’sı da İstanbul takımlarına karşı. Süper Lig’in 28. haftasında yine bir İstanbul takımı olan Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un bu seriyi sürdürüp sürdürmeyeceği ise merak konusu.