Boupenzda’nın Son Kararı

Gabonlu yıldız oyuncu istediği mali şartlar oluşmadığı için Rus ekibi ile sözleşme imzalamaktan vazgeçti. Boupenzda’nın Krasnodar’a transferi resmiyet kazanamadı. Gabonlu oyuncu Rus ekibinden vazgeçti. Önümüzdeki sezonda Boupenzda’nın transferi için konuşulan Rus ekibi ile 24 yaşındaki yıldız oyuncu anlaşma sağlayamadı ve Hatayspor’da kalmaya karar verdi.   

Aaron Boupenzda Rus Ekibinden Vazgeçti

Atakaş Hatayspor’un, 8.1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Rus ekibi ile anlaşmaya vardı. Gabonlu futbolcunun Krasnodar ve Hatayspor ile yaptığı görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkmadı.

İstediği mali şartları sağlayamayan 24 yaşındaki oyuncunun sözleşmeye imza atmayacağını ve Hatayspor’da kalacağını iki kulüp yetkilerine de belirttiği biliniyor. Boupenzda ayrıca, taleplerinin kabul edilmemesi halinde Krasnodar’a transfer olmayacağını Hatayspor’a söyledi.

Süper Lig’de 6. sırada yer alan Atakaş Hatayspor’da forma giyen Boupendza’nın külüne 18 gollük bir atkısı bulunuyor. 24 yaşındaki futbolcu, gol krallığında ilk sırada yer alan isim oluyor. Süper Lig ekibi olan Atakaş Hatayspor’un basın sözcüsü Rahmi Vardı, forvet oyuncuları Aaron Boupendza’nın Rusya Krasnodar takımına transfer sürecinin olumsuz sonuçlandığını belirtti.

Hatayspor’un Hoşgörüsü Bulaşıcı

Rahmi Vardı, gazeteciler ile yaptığı görüşmede iki gündür Hatayspor ve Krasnodar yöneticilerinin Süper Lig’in en golcüsü Boupendza’nın transferi için görüştüklerini söylemişti. Transfer çalışmaları neticesinde 8,5 milyon avroya anlaşma sağladığını aktaran Rahmi Vardı, oyuncunun son görüşmelerinde Hatayspor’da oynamaya deva etmek istediğini belirtti.

Atakaş Hatayspor ve Krasnodar yetkilileri bu tercihi saygı ile karşılandığını ve transferin noktalandığını söyledi. Krasnofar yetkililerine de bu anlayışlarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Aaron Boupendza’nın dolayısıyla Hatayspor kulübünde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Rahmi Vardı aynı zamanda Hatayspor’un emin ellerde olduğunu vurguladı. Hiçbir yöneticinin ve onursal başkanın Hatayspor taraftarını üzecek bir hareketinin olmadığını belirtti. Sevindirici durumun Hatayspor’a gelmek istemeyen yabancı oyuncuların artık Hatayspor’dan gitmek istemediğini belirtti. Hoşgörünün bulaşıcı olduğunu belirtti.

Bu hoşgörünün yabancı futbolculara da bulaştığını söyledi. Hatay’dan ayrılmak istemediklerini belirtti. Aaron Boupendza’nın golleri ile bundan sonraki dönemlerde daha iyi paralarla Hatayspor’a ciddi kazanımlar elde ettireceğinden emin olduğunu dile getirdi.