Bir “Feda” da Dembele’den

Barcelona, Fransız yıldızı Ousmane Dembele ile 2 senelik sözleşme yeniledi. Başarılı kanat oyuncusu ücretinde ciddi bir indirime gidip kulübüne olan bağlılığını gösterdi. Kulübün yaptığı açıklamaya göre 25 yaşındaki yıldız 2 sene daha Barça’da.

Barça’da Mutluyum

Barcelona yıldız oyuncuyu 2017 yılında 5 yıllığına kadrosuna katmış, bu transfer için oyuncunun eski kulübü Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’a 140 Milyon Euro ödemişti.  Oyuncu ilk profesyonel deneyim yaşadığı Fransa ekibi Rennes’den Alman ekibi Dortmund’a 35 Milyon Euro karşılığında gitmişti. 30 Haziran’da sözleşmesi sona eren oyuncu Camp Nou dışında karşısına çıkan bir taraftara Barcelona’da mutlu olduğunu ve takımda kalacağını söylemişti.

Yıldız oyuncuyu kadrosunda tutmak isteyen kulüp, oyuncunun menajeriyle masaya oturmuş ancak talepleri karşılayamayacağı kadar yüksek bulmuştu. Kulüp menajeri Xavi’nin de uğraşları sürerken Fransız yıldızdan bir indirim geldi ve iki taraf 2024’e kadar sürecek eni bir kontrat imzaladı. Barça’nın çocukluğundan beri hayatının kulübü olduğunu söyleyen Ousmane Dembele; sözleşme uzattığı için çok mutlu olduğunu ve heyecanla beklediği yeni sezonda sahada her şeyini vereceğini belirtti. Dembele pürüzünün de giderilmesiyle Katalan ekibinin hücum hattı şu şekilde: Rapinha, Pierre- Emerick Aubameyang, Dembele, Ansu Fati, Ferran Torres, Gavi, Memphis Depay, Robert Lewandowski.

Kupa Dolu Kariyer

Mevcut takımı Barcelona ile 2’si lig toplam 5 kupa kazanan yıldız forvet Ousmane Dembele, kulübünde geçirdiği 5 yılda 152 maçta görev alıp 32 de gol attı. Geçtiğimiz sezon Barcelona formasıyla 32 maça çıkan oyuncu sezonu 2 gol 13 asist istatistikleriyle tamamladı.  Oyuncunun Barcelona kariyerindeki en iyi sezonu  olan 2018- 2019 sezonunda yıldız forvet 42 maça çıkıp 14 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi. İspanya ekibine geldiği ilk sezonda ise Dembele 24 maçta 4 gol atmıştı.

Bundesliga deneyimi de bulunan başarılı kanat oyuncusu Barça öncesi 2 sezon Borussia Dortmund forması giymişti. İlk yurt dışı deneyimi olan sarı siyahlı kulüpte toplam 50 maça çıkan oyuncu 10 gol atıp 21 de asist yapmıştı. Başarılı oyuncu sarı siyahlı ekiple geçirdiği 2 sezonda 3 kupa kazandı. İlk profesyonel kariyeri altyapıda transfer olduğu Rennes ile başlayan yıldız forvet kulübün pilot takımıyla 22 maçta görev alıp 13 gol attı. Başarılı oyuncu sonraki sezon kırmızı siyahlı kulüpte A takıma çağırılıp Ligue 1’de çıktığı 26 maçta 12 gol atma başarısı gösterdi.

2013 yılında altyapıyla başlayan mili takım kariyerinde 2016 yılında A Milli olan başarılı kanat oyuncusu halen Fransa milli takımında görev yapmakta olup 2018 yılında Dünya Kupası kazanan kadroda da yer almıştı. 2017 yılında bir uyluk sakatlığı geçirmiş olan başarılı oyuncu A Milli takım kariyerinde 27 maça çıkıp toplam 4 gol attı.